Koncert med Psalmodie i Serridslev Kirke

Det Aarhusianske ensemble Psalmodie giver koncert i Serridslev kirke
Det Aarhusianske ensemble Psalmodie giver koncert i Serridslev kirke
Koncert med Psalmodie i Serridslev Kirke
14. 03 2019
Ensemblet Psalmodie pakker de gamle salmer af bl.a. Grundtvig og Kingo ind i nye klæder, og befinder sig i grænselandet mellem folkemusik og salmer.

Med elementer fra den nordiske folkemusik, latinamerikanske rytmer og mellemøstlige klange på den ene side og en dyb respekt for den kirkemusikalske tradition på den anden, vover Psalmodie sig ud i grænselandet mellem folkemusik og salmesang.

De Aarhusianske folkemusikere giver nyt liv til gamle nordiske salmer. Psalmodie er født ud af fem musikeres fælles kærlighed til de gamle nordiske salmer. De fem musikere, som kommer fra forskellige musikalske baggrunde, har base i Aarhus, men dækker i deres musikalske virke hele Skandinavien. I 2010 samledes de under navnet Psalmodie og en musikalsk idé om at give de nordiske salmer et nyt sonisk udtryk, der samtidig bevarer respekten for de gamle kompositioner.

Efter en lang række koncerter i både Norden og det øvrige Europa samt i tv-programmerne Før Søndagen og DR Kirken på DR, udsendte kvintetten deres debutalbum ’SELA’ i 2016 med ti udvalgte salmer fra deres repertoire.

Alle salmer er blevet nyfortolket og genopstår med Psalmodies unikke lyd, der trækker på folkemusiktraditioner fra både Norden, Mellemøsten og Latinamerika. Psalmodie skriver sig også ind historien om kirkens til tider meget anstrengte forhold til folkemusik. I mange århundreder brød kirken sig nemlig ikke om musik, der kunne føre til dans og det, der var værre. Man måtte kun synge i kirken.

Det er paradoksalt, for ordet salme betyder faktisk ”sang til strengespil”, og denne definition har Psalmodie taget helt bogstaveligt og giver deres bud på, hvordan de klassiske salmer kan lyde i hænderne på kyndige, nutidige folkemusikere. Tekstuniverset på ’SELA’ byder på stærke tanker om livet, døden og verden.

Medvirkende:
Ingeborg Thisted Højlund – vokal og zither
SoMie Mortvedt – hardingfele og violin
Cecilie Schmidt Dam – cello
Uffe Holmsgaard Eriksen – guitar, græsk bouzouki, cittern og klarinet
Christian Joen Jensen – percussion

Der er gratis adgang til koncerten i Serridslev kirke søndag d. 24. marts kl. 15.00 og koncerten varer en time.