Koncert med Sylvester Larsen i Vestbirk

Sylvester Larsen giver koncert i Vestbirk
Sylvester Larsen giver koncert i Vestbirk
Koncert med Sylvester Larsen i Vestbirk
11. 08 2019
Du kan komme til eksklusiv koncert med Sylvester Larsen & Nåleøjet i Vestbirk Forsamlingshus lørdag 12. oktober. Da der kun er få pladser, anbefales det at skaffe billetter allerede nu.

Østbirk Borgerforening inviterer til vinsmagning med tapas og efterfølgende koncert med Sylvester Larsen & Nåleøjet. Navnet Sylvester Larsen får måske en klokke til at ringe og han er da også søn af Kim Larsen, og følger fornemt i fars musikalske fodspor.

Koncerten er en hyldest til landsbyerne og de små samfund, og derfor er Vestbirk også at finde på turneplanen i efteråret.

Sylvester Larsen har droppet de traditionelle spillesteder på sin kommende efterårsturne, og besøger i stedet for en lang række små danske landsbyer. Han synger primært på dansk, og tidligere i år udgav han singlen ”Lille Landsby”, som er en hyldestsang til de små landsbyer i Danmark. Sangen er en rejse tilbage i tiden, til dengang provinsen stortrivedes.

Dengang var begrebet Udkantsdanmark endnu ikke opfundet. Lokale erhvervsdrivende indgik som en naturlig del af de små samfund, og folk kom ganske enkelt hinanden ved på en helt anden måde. I takt med de følgende års centralisering fulgte butiksdød, nedlagte busruter, huspriser i frit fald og arbejdspladser der i stigende grad rykkede til storbyerne.

- Hvor er det ærgerligt at det er gået sådan, for var Danmark ikke, mentalt og økonomisk set, et sundere og mere homogent samfund dengang? Var det ikke et kongerige hvor afstanden mellem bybo og landbo var mindre, spørger Sylvester med et drømmende udtryk?

Sylvester Larsen har mange gode minder fra barndomsferierne i den lille flække ”Flade” på Mors – en by som i dag, nærmest er gået i stå. Købmanden er lukket, skolen er lukket og mange er flyttet derfra.

- Vi skal bevare de danske landsbyer, udtaler Sylvester og fortsætter:

- De små samfund er en vigtig del af vores historie og kultur, og de bliver komplet undermineret af storbyerne. Vi har alt for travlt med de store linjer, men der er intet så befriende og smukt som en dansk landsby med lokalkultur og sammenhold, der giver plads til hinanden, fællesskabet og naturen.

Der kan bestilles billetter hos Ulla Olesen, 29 66 23 94 / hoejvang@privat.dk efter ”først til mølle” princippet.