Krimimessen 2020

Fra Krimimessen 2019 (arkivfoto)
Fra Krimimessen 2019 (arkivfoto)
Krimimessen 2020
07. 02 2020
Retssalsdrama, klimakrimi og læselyst. Krimimessen er LIG med mere.

Morbide mordsager, iskolde obduktionsborde og bestialske seriemordere er blot en håndfuld af de mange emner, du kan høre om på årets krimimesse i Horsens.

Når den store tunge fængselsport åbner i weekenden d. 28.- 29. marts er det vanen tro både som uofficiel forårsbebuder og officielt startskud til Nordeuropas største krimifestival.

Kulturminister Joy Mogensen holder årets åbningstale, hvorefter der er indbudt til to dage med alt, hvad et krimihjerte kan begære. Mød forfattere fra både England, Skotland, New Zealand, Tyskland, Island, Sverige og Norge som f.eks. Paul Cleave, Elly Griffiths, Emelie Schepp, Ambrose Parry, Sofie Sarenbrant og mange flere. Du kan selvfølgelig også opleve en stjernerække af populære danske krimiforfattere som f.eks. Sara Blædel, Michael Katz Krefeld, Katrine Engberg og Anna Grue for blot at nævne et par stykker.

Men også nye kendte navne gæster Krimimessen i år. For eksempel kan publikum møde Kim Leine som med sin aktuelle bog "Dansk standard" har bevæget sig ind på horrorscenen. Også Anne Linnet kommer på besøg på Fængslet i Horsens, og når hun går på scenen denne gang, er det ikke i et musikalsk ærinde, men for at fortælle om sin debut som krimiforfatter.

Publikum vil også være vidne til en række nye tiltag på Krimimessen i år. Blandt andet er én af de i alt 8 scener forvandlet til en retssal, hvor messens gæster kan tage del i et ægte retssalsdrama når blandt andre forsvarsadvokat Mette Grith Stage og anklager Jakob Buch-Jepsen gennemgår en uhyggelig kriminalsag.

Derudover lader vi også pistolen med alt fra interviews, quiz, live-podcast, foredrag om bl.a. Olsen Banden og arktisk retsmedicin, prisuddelinger, messestande med gode tilbud samt selvfølgelig de populære samtaler mellem forfattere, fagfolk og andre krimieksperter.

Blandt andet vil kendte forfattere tage en snak om klimaet i krimien, mens andre guider os på en tur omkring seriemordere på tværs af landegrænser. Og så vil den politiske spændingsroman komme på dagsordenen når genrens spydspidser Leif Davidsen, Niels Krause-Kjær, Peter Mogensen og svenske Magnus Montelius mødes på scenen.

Også virkelighedens kriminalsager kommer under lup når en perlerække af tidligere drabschefer og retsmedicinere tager os med i kulissen af forbrydelsen.

Og så graver vi et knivstik dybere ind mod genrens kerne, når vi i et panel igangsætter en spændende debat om læsning og om, hvorvidt krimien kan være medvirkende til en øget læselyst.

Krimimessen er også LIG prisuddelinger. Søndag kl. 12 bliver Krimimessens Publikumspris for femte gang overrakt til en populær dansk forfatter. Lørdag kl. 13 overrækker Det Danske Kriminalakademi deres priser. Blandt andet vil Gretelise Holm modtage Harald Mogensen prisen for bedste danske krimi.

Programmet udkommer den 6. februar. Hent det på landets biblioteker og på www.krimimessen.dk og følg Krimimessen på Facebook og instagram.