Lokal bager kan blive Danmarks bedste

Lokal bager kan blive Danmarks bedste
14. 02 2020
På Foodexpo-messen i Herning skal bager- og konditorbranchen kåre Danmarks bedste bager og konditor – og Henrik Kjær fra Kagehuset Hovedgård er med i konkurrencen.

Hvor finder man Danmarks bedste bager eller konditor? Det spørgsmål har været svært at give et fornuftigt svar på. Men inden længe kender vi svaret.

Brancheforeningen, Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD), vil nemlig for første gang afholde en konkurrence, der skal afgøre hvem som skal kunne kalde sig den bedste i branchen lige nu. Det kommer til at foregå den 22. og 23. marts i Messecenter Herning, der huser fødevaremessen Foodexpo.

Henrik Kjær fra Kagehuset Hovedgård er udtaget til konkurrencen og har derfor en reel mulighed for at blive kåret til Danmarks Bedste Bager.

- Det er sin sag at stille sig op og fortælle, at man gerne vil konkurrere om at være Danmarks bedste bager eller konditor. Derfor har jeg enorm respekt for de kvinder og mænd i alle aldre, som er kommet med i finalen i Herning, siger formanden for BKD, John Jønsson.

Det er også med en vis ærefrygt, at Henrik Kjær stille op i konkurrencen.

- Det er nogle dygtige folk, som stiller op. Men jeg tror på, at jeg kan vinde og derfor er det bare at træne og komme med de bedste produkter på dagen, siger Henrik Kjær fra Kagehuset Hovedgård, der altså skal bage for et stort publikum under Foodexpo-messen i Messecenter Herning den 23. marts.

Hvornår konkurrerer de?

Bagerne konkurrerer mandag den 23. marts fra kl. 9.00 til 15.00. Præmieoverrækkelsen er kl. 16.00.

Det skal de lave:

Bagerne skal bage: Baguetter, rullede deje (wienerbrød og croissanter) en mystery opgave og take-away /fastfood.