Horsens Teaterfestival aflyses

Horsens Teaterfestival aflyses
Horsens Teaterfestival aflyses
Horsens Teaterfestival aflyses
16. 09 2020
- I en tid, hvor smittetallene i Danmark er stigende, ønsker vi ikke at tage nogen chancer med et arrangement, hvor der kommer mange mennesker fra hele landet. Derfor har vi besluttet, at årets teaterfestival, som skulle have været afviklet i Horsens i den kommende weekend, aflyses.

Det er meldingen fra borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, og han tilføjer:

- Af hensyn til de mange teatertrupper, formidlere og gæster har vi i krisestaben gennem den seneste uge drøftet, om vi skulle gennemføre festivalen, men vi må konstatere, at smittetallene nationalt stadig er på et niveau, hvor det ikke ville være forsvarligt, siger Peter Sørensen.

Også i Horsens Kommune har smittetallene i en periode været stigende og har været over bekymringsgrænsen.

- Men onsdag morgen viser tallene, at der siden i går ikke er kommet nye smittede i kommunen. Det kan vi blandt andet takke uddannelsesinstitutioner, virksomheder og alle vores borgere for. De har gjort en stor indsats for at sikre, at Covid-19 har så ringe vilkår i Horsens som overhovedet muligt, siger borgmesteren.

- Men det er en skrøbelig balance. Det nationale smittetal er højt, og vi vil som kommune gøre alt, hvad vi kan for at holde fast i et lavt smitteniveau i Horsens Kommune. Derfor har vi valgt at aflyse den forestående Teaterfestival, hvor mange gæster fra hele landet skulle komme til byen, siger Peter Sørensen.

Årets teaterfestival var planlagt med alle forbehold i forbindelse med Covid-19 og i tæt samarbejde med politi og relevante myndigheder.