Nu bliver der lavet lyskryds ved Lovbyvej i Horsens

Horsens Kommune er netop gået i gang med at etablere det nye lyskryds ved Lovbyvej og Silkeborgvej/Vestergade.
Horsens Kommune er netop gået i gang med at etablere det nye lyskryds ved Lovbyvej og Silkeborgvej/Vestergade.
Nu bliver der lavet lyskryds ved Lovbyvej i Horsens
13. 08 2020
Nyt lyskryds skal sikre en bedre trafikafvikling i området ved boligkvarter og gymnasium.

Formålet med lyskrydset er at sikre en bedre afvikling af trafikken i området.

- Med lyskrydset forbedrer vi adgangsforholdene til og fra Horsens Statsskole samt de boliger, der ligger i området. Når der i dag er meget trafik i området, kan det tage tid at komme fra Lovbyvej og ud på Vestergade eller Silkeborgvej. Ved at etablere et lyskryds sikrer vi en bedre styring af trafikken og dermed en bedre trafikafvikling fra området, forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald og Trafik i Horsens Kommune.

Når Schüttesvej bliver udvidet fra to til fire spor, vil adgangen fra Schüttesvej til Lovbyvej desuden blive lukket.

- Det gør vi for både at optimere trafikafviklingen på Schüttesvej og for at fjerne smutvejskørslen fra området omkring gymnasiet og boligkvarteret. En del bilister bruger i dag Lovbyvej som en genvej fra Schüttesvej til Vestergade, og den trafik vil vi gerne have væk fra boligkvarteret, siger Allan Lyng Hansen.

Færdige på strækningen

Arbejdet med at etablere lyskrydset varer ca. to uger. For bilister, der kommer fra vest, bliver der lavet en højresvingsbane. Mens arbejdet står på, vil trafikken blive holdt åben i begge retninger på Vestergade/Silkeborgvej, men som bilist skal man være opmærksom på, at der kan være hastighedsbegrænsninger eller andre restriktioner i forbindelse med arbejdet.

- Vi er klar over, at der har været en del vejarbejde på strækningen hen ad Vestergade og Silkeborgvej det seneste stykke tid. Det skyldes, at vi har etableret det nye lyskryds ved Emil Møllers Gade og Vestergade, og at Samn Forsyning har gennemført et større gravearbejde. Når vi er færdige med krydset ved Lovbyvej om ca. to uger, er vi til gengæld færdige med at arbejde på denne strækning, inden vi senere går i gang med udvidelsen af Schüttesvej, siger Allan Lyng Hansen.