Nye ideer skal til mere genbrug og genanvendelse

Har du en god idé, som kan bidrage til den bæredygtige udvikling i Horsens? Så er det nu, du skal søge om at få del i kommunens nye pulje på 100.000 kr.
Har du en god idé, som kan bidrage til den bæredygtige udvikling i Horsens? Så er det nu, du skal søge om at få del i kommunens nye pulje på 100.000 kr.
Nye ideer skal til mere genbrug og genanvendelse
20. 06 2020
Horsens Kommune lancerer nu en pulje, der støtter lokale ildsjæles, foreninger og virksomheders gode idéer på affaldsområdet, og som bidrager til den bæredygtige udvikling.

Har du en idé til, hvordan vi kan sortere endnu mere affald i Horsens. Eller har du planer om at lave det fedeste genbrugs-event? Så kan du fra i år og de næste år frem søge Horsens Kommunes Affaldspulje, der udmøntes som et led i kommunens ambitiøse ressourceplan.

Puljen er på 100.000 kr. årligt og vil blive uddelt til lokale ildsjæle, der ønsker at gøre en forskel på affaldsområdet og bidrage til at skabe en renere og mere bæredygtige kommune.

- I dag er der en stor bevidsthed hos borgerne om, at affald er en vigtig ressource, og at vi alle må gøre noget for, at det genbruges og ikke spildes, siger afdelingsleder for Affald og Genbrug i Horsens Kommune, Marie Lindberg Tefre og fortsætter:

- Det engagement og den nytænkning, vi ser ude i samfundet, ønsker vi som kommune at bakke op om. Affaldspuljen kan forhåbentlig være med til at sætte skub i borgernes grønne idéer, der også hjælper os med at komme i mål med ressourceplanen, som Byrådet vedtog i oktober sidste år.

Alle kan være med

Affaldspuljen er et helt nyt initiativ, der ikke er forsøgt før i Horsens Kommune. For at få så mange gode idéer som muligt, kan puljen søges af såvel foreninger og virksomheder, som skoleelever, studerende og enkeltpersoner, der ønsker at igangsætte et initiativ eller afprøve en idé inden for affalds- og genbrugsområdet.

- Vi er meget spændte på at se, hvilke projekter, folk byder ind med. Det kan jo være alt fra en udstilling om genbrug til udviklingen af ny teknologi, der behandler affald. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, siger Marie Lindberg Tefre.

Det er allerede nu muligt at søge puljen - sidste frist for ansøgning er den 31. august 2020. Ansøgning sker ved at udfylde og indsende et ansøgningsskema på følgende link: https://horsens.dk/Fritid/ForeningerOgTlladelser/Puljer#Affaldspulje. Her er det også muligt at læse mere om kriterierne for ansøgningen.