Rejseforedrag om Vietnam med Gitte Lyche og Hans Lund

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Rejseforedrag om Vietnam med Gitte Lyche og Hans Lund
07. 11 2019
Gitte Lyche og Hans Lund fra Hovedgård er netop kommet tilbage fra en 8 uges rygsækrejse til Sydøstasien. Denne aften vil de via billeder og video fortælle om deres rejse op gennem Vietnam fra Syd til Nord. Landet som for første gang i nyere tid har oplevet, har oplevet 40 år efter genforeningen i 1975 og uden at være styret/besat af udenlandske magter.

Vi oplever et land som ser fremad og har lagt fortiden bag sig. Og som på a år har udviklet sig fra at være et meget fattigt land til at være et land med en dynamisk økonomi og udvikling. Men fortsat også en stor ulighed og korruption er fortsat en udfordring.

I syd den moderne storby Saigon/Ho Chi Minh og Vietnams spisekammer i form af det meget store Mekong-delta, hvor Mekong-floden deler sig i 9 store floder og en række mindre vandløb/kanaler, inden den løber ud i det Sydkinesiske Hav.

Op igennem det centrale Vietnam til den gamle fiskerlandsby Hoi An og den gamle kongeby Hue, som blev så godt som jævnet med jorden under Amerika-krigen. Fortsætter mod Nord via toget som forbinder Saigon med hovedstaden Hanoi — en 30 timers tur.

Med Hanoi som udgangspunkt går turen bl.a. til nordlige bjergområder, som bebos af forskellige etniske minoriteter, hvor udviklingen ikke følger den generelle udvikling i landet. Oplevede dette på egen hånd i forbindelse med flere overnatninger hos lokale familier, hvor bl.a. madlavning finder sted over åbne ildsteder og hvor vinteren kan være hård at komme igennem. Og hårdt fysisk arbejde i risterasserne.

Foredraget er på Birkebo I Østbirk onsdag 20. november kl. 14.