RENE uger i Horsens

(Genrefoto)
(Genrefoto)
RENE uger i Horsens
18. 09 2020
I disse uger bliver 300 skoleelever fra Horsens Kommune klogere på, hvordan de kan gøre en forskel ved at sortere og indsamle affald.

Indsamling. Genanvendelse. Kunst. Næsten 300 folkeskoleelever fra syv forskellige skoler i Horsens Kommune har i disse uger fingrene helt nede i affaldet i forbindelse med projektet RENE Uger.

Her lærer de, hvordan man kan sortere skraldet, så noget af det kan genanvendes, og de lærer, hvorfor det et vigtigt, at affaldet ikke ligger og flyder naturen. Og så får de mulighed for at skabe kunst ud af brugte genstande.

- Med Rene Uger vil vi vise eleverne, at det har en stor betydning, hvordan vi håndterer vores affald, og at man kan gøre en stor forskel med de valg, man træffer. Både i forhold til at indsamle skrald fra naturen og til at sortere det rigtigt. Og så vil vi også gerne vise, at affald sagtens kan få nyt liv igen - for eksempel som små kunstværker, siger Caroline Strandbygaard, der er udviklingskonsulent i Horsens Kommune, og som er i fuld gang med at besøge de forskellige deltagende klasser.

Rene Uger løber frem til og med uge 41.