Sammen husker vi

På huskedagen i 2018 fortalte DR-journalisten Casper Friche Christensen, hvordan det at være pårørende til en demenssyg påvirker familien.
På huskedagen i 2018 fortalte DR-journalisten Casper Friche Christensen, hvordan det at være pårørende til en demenssyg påvirker familien.
Sammen husker vi
14. 08 2019
International huskedag markeres i Horsens med spændende foredrag af TV-læge Peter Qvortrup Geisling i Insero Atrium. Alle er velkomne.

Af Mette Pamperin Rasmussen

Når den internationale Huskedag 2019 igen sætter fokus på demenssygdom, markeres det i Horsens Kommune med en hel dag spækket med spændende foredrag, musik og frokost i Insero Atrium.

'Sammen husker vi' er titlen på dagen, som holdes fredag den 20. september fra kl. 9.30-15.00. Det er dagen før den internationale huskedag markeres verden over.

- Det er vigtigt at sætte fokus på en sygdom, som er den femte mest udbredte i Danmark og derfor berører rigtig mange menneskers hverdag. På huskedagen kan man hente viden om sygdommen, men også hygge sig i fællesskab med andre og blive godt underholdt, fortæller

Susanne Rasmussen, der står i spidsen for demensindsatsen i Horsens Kommune.

Derfor henvender arrangementet sig til alle interesserede - både til dem, som på den ene eller anden måde har sygdommen inde på livet, og de, der blot er interesserede i viden om demenssygdom. Demensteamet arrangerer huskedagen i samarbejde med Ældresagen.

Giv dit liv et serviceeftersyn

Den kendte TV-læge Peter Qvortrup Geisling kommer og giver sit bud på, hvordan man skal være opmærksom på sin krop og de signaler, den sender. Forfatter Frederik Lindhart fortæller om livet sammen med sin demenssyge far. Programmet byder også på oplæg om at nedbryde tabuer omkring sygdommen og hvordan træning kan give øget velvære og dæmpe sygdommens udfordringer.

'Sammen husker vi' foregår i Insero Atrium fredag den 20. september 2019 fra kl. 9.30 - 15.00.

Morgenbrød og frokost er inkluderet i prisen, som er 125kr. per deltager.

Man tilmelder sig hos Demensteamet i Horsens Kommune - via Mobilepay 24757322 eller ved at ringe på tlf. 76293720.