Scleroseforeningen indsamler 5,7 millioner kroner

Scleroseindsamling 2019  (privatfoto)
Scleroseindsamling 2019 (privatfoto)
Scleroseforeningen indsamler 5,7 millioner kroner
08. 09 2019
Takket være 4.000 indsamlere og en fantastisk opbakning fra danskerne blev der søndag den 8. september samlet mere end 5,7 millioner kroner ind ved Scleroseforeningens første landsindsamling. Indsamlerne ringede på hjemme hos danskerne for at samle penge ind til forskning i sklerose. Antallet af danskere med sklerose er nemlig fordoblet på mindre end 20 år - men det skal ny forskning nu være med til at stoppe.

Under overskriften ”Venner og familie mod sklerose” sendte Scleroseforeningen søndag mere end 4.000 indsamlere på gaden i hele landet for at samle penge ind til vigtig forskning. De mange indsamlere ringede på hjemme hos danskerne, og her blev de mødt af en fantastisk opbakning og støtte, som resulterede i et flot indsamlingsbeløb. Det foreløbige resultat lyder på 5,7 millioner kroner, men alle indsamlingsbøtter er dog langt fra talt op endnu, og det helt endelige resultat kendes først senere på ugen.

- Vi er så taknemmelige for den massive opbakning, vi har mødt rundt om i landet. Både fra de mange tusind ildsjæle, der har været på gaden og samle ind - og fra alle de folk, der har åbnet døren derhjemme og givet et bidrag til vores indsamling. Hvert eneste bidrag tæller i den grad, når vi skal uddele penge til ny, vigtig forskning i sklerose. Det giver både os og alle dem, der har sklerose tæt inde på livet, nyt håb for en fremtid uden sklerose. Tusind tak til alle, der har gået en indsamlingsrute, givet et bidrag og hjulpet med at sprede vores budskab, siger Klaus Høm, som er direktør i Scleroseforeningen.

Scleroseforeningen uddeler hvert år ca. 15 millioner kroner til danske og internationale forskningsprojekter.

Forskning skaber håb for fremtiden

Antallet af danskere med sklerose er fordoblet på bare 20 år, og der kommer fortsat 600-700 nye tilfælde hvert år. Derfor er ny forskning helt afgørende for at stoppe den negative udvikling.

- I Scleroseforeningen kæmper vi både for, at mennesker med sklerose kan leve det bedst mulige liv på trods af sygdommen, men i den grad også for at sætte en stopper for sygdommens udvikling. Vores ultimative mål er at kurere sklerose, men det kræver fortsat massive investeringer i forskning, hvis vi skal blive i stand til at stoppe sygdommen helt. Forskning skaber samtidig nyt håb om en lysere fremtid for de mennesker, der lever med sygdommen, og derfor er indsamlingen så afgørende for vores kamp mod sklerose, forklarer Klaus Høm.