Sommerstafet fylder landsbykirkerne

Benedicte, der efter sommerferien skal i 3. klasse på Hovedgård Skole, var blandt stafetdeltagerne i Kattrup Kirke.
Benedicte, der efter sommerferien skal i 3. klasse på Hovedgård Skole, var blandt stafetdeltagerne i Kattrup Kirke.
Sommerstafet fylder landsbykirkerne
08. 07 2019
Årets sommerstafet 2019, hvor 12 landsbykirker nord for Horsens i løbet af 12 uger inviterer indenfor til fællessang, lokale fortællinger og et glas vin, fylder kirkerne uge efter uge.

Kirkernes Sommerstafet 2019 giver lyst til at gå i kirke sammen – uge efter uge møder mere end 100 stafetdeltagere op i landsbykirkerne nord for Horsens for at synge sammen og for at lytte til en lokal fortælling.

Således også i Kattrup Kirke onsdag i sidste uge, hvor knap 120 stafetdeltagere var mødt frem, da sognepræst Jytte Ibsen kl. 19 bød velkommen. De mange fremmødte fyldte kirkerummet med sang på smukkeste vis, og Jytte Ibsen leverede en dramatisk fortælling om en brand i Kattrup Præstegård. Branden, der fandt sted tilbage i 1742, var meget omfattende. En del indbo blev reddet fra flammerne, men da præsten Søren Glud søgte også at redde kirkebøgerne fra Kattrup, Tolstrup og Ørridslev sogne gik det helt galt, og ilden fortærede såvel Søren Glud som kirkebøgerne. Den dag i dag begræder slægtsforskere over hele landet, at Søren Glud ikke lykkedes i sine bestræbelser, idet mange uerstattelige aneoplysninger gik tabt ved branden.

Sommerstafet er et arrangement for alle aldre – således var Benedicte, der efter sommerferien skal begynde i 3. klasse på Hovedgård Skole, og hendes mor blandt de mange, der var mødt frem i Kattrup Kirke. De to var hoppet på deres cykler på denne onsdag aften for at deltage i sommerstafetten i deres lokale kirke, og begge nød aftenen, der ud over fællessang og historiefortælling også bød på efterhygge og snak i våbenhuset.

De følgende to onsdage i uge 28 og 29 bydes der ind i henholdsvis Lundum Kirke onsdag den 10. juli og i Yding Kirke onsdag den 17. juli – begge aftener kl. 19, hvor der som sædvanligt er fællessang, lokale fortællinger og et glas vin på programmet.

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage. Tilmelding er ikke nødvendig.