Stemmekampagne inviterer horsensianere til demokratiets festdag

Stemmekampagne inviterer horsensianere til demokratiets festdag
03. 11 2017
Personlige breve, farverige plakater og en stærk indsats på de sociale medier er en del af den stemmekampagne, der inviterer horsensianere til stemmeurnerne den 21. november.

Farverige plakater spreder feststemning og sender en venlig påmindelse om, at dit kryds gør en forskel.
 Idrætshallen summer. Naboer hilser på hinanden, og børn løber ind og ud imellem køerne for at komme helt tæt på stemmeboksene. Den helt særlige stemning, som kun opstår på valgdage, spreder sig.
 Den oplevelse vil Horsens Kommune give alle horsensianere den 21. november, når der er kommunalvalg i Danmark. For at få alle op ad sofaerne og hen til valgstederne, iværksætter kommunen den 6. november stemmekampagnen Kryds for Horsens. Kampagnen hylder demokratiet og gør valgdagen til en folkefest med fællesskabet i centrum.

Indsatsen gør en forskel
- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få stemmeprocenten så højt op som muligt, så vores kommende byråd bliver repræsentativt for hele kommunen, siger kommunaldirektør Peter Sinding og fortsætter: Derfor gør vi en særlig indsats for at motivere alle til at stemme.
 Som en del af kampagnen opfordrer farverige plakater alle til at bruge deres stemme, unge horsensianere modtager personlige breve og på mange mobiltelefoner vil en flink SMS-påmindelse også tikke ind. Forskning viser nemlig, at stemmekampagner giver valgdeltagelsen et nøk op, og de alternative metoder lokker især den yngre vælgergruppe til valgstederne.

Del dit kryds med os andre
Stemmekampagnen bliver ikke kun synlig i byrummet, men også på de sociale medier. Med hashtagget #krydsforhorsens opfordrer Horsens Kommune alle til at dele kreative billeder af krydser, så vi i fællesskab sætter en bølge af god valgstemning i gang. Der er ingen regler, og de mest fantasifulde kryds vinder gavekort til caféer, biografer og butikker i hele kommunen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!