Stigende antal af smittede med coronavirus: Husk at overholde retningslinjerne

Stigende antal af smittede med coronavirus: Husk at overholde retningslinjerne
06. 08 2020
Risikoen for coronasmitte har påvirket os alle de seneste mange måneder. Men det er nu, vi skal holde fast i de gode vaner, være ansvarlige og passe på hinanden.

Antallet af nye bekræftede tilfælde af coronavirus er steget uge for uge i løbet af den seneste måned.

Flere eksperter kalder det 'en bekymrende udvikling', og derfor er det utroligt vigtigt, at alle husker på de gode forholdsregler.

- Med den udvikling i antallet af smittede, vi har set, er det helt afgørende, at alle husker den gode adfærd og husker at overholde de retningslinjer, der er. Vi skal alle hjælpe med at passe på hinanden, siger borgmester Peter Sørensen.

- Vi følger udviklingen time for time, og vi overvejer hele tiden, om der er brug for, at vi ændrer kurs. Det betyder blandt andet, at vi ser på, om der er nogle af de steder, der er blevet genåbnet, der fortsat skal være åbne, siger han.

Han understreger, at selvom epidemien har varet i mange måneder, så er det vigtigt, at vi holder fast i de gode vaner.

De næste mange dage byder også på varmere vejr op mod 30 grader, og her er det vigtigt, at vi fortsat husker den gode hygiejne, husker at holde afstand og passe på hinanden:

• Hyppig og grundig håndvask - brug håndsprit, hvis du ikke kan vaske hænder
• Begræns fysisk kontakt - undgå kindkys, håndtryk og kram.
• Host eller nys i et lommetørklæde - alternativt i albuebøjningen
• Bliv hjemme ved sygdom
• Vær opmærksom - særligt på steder, hvor der færdes mange mennesker
• Brug mundbind, hvis du f.eks. skal med kollektiv transport, hvor det ikke er muligt at holde afstand eller i andre situationer, hvor ansigt-til-ansigt kontakt er uundgåelig.

- Både vores SSP-folk samt politiet holder stadig øje rundt omkring i kommunen, hvor det er vores alles ansvar, at vi undgår store forsamlinger og undgår for tæt kontakt med hinanden, siger Peter Sørensen.

Du kan altid finde de nyeste råd og vejledning på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk.