Brædstrup Revy-holdet anno 2023 er i højt humør og klar til at spidde publikum. (Foto Jørn Kildall)
Faktisk hedder revyen: Land og byfesten, Brædstrup Revyen 2023, men i folkemunde kender alle den som Brædstrup Revy. Den har 36 år på bagen og når man møder de medvirkende, så sprudler den saft og kraft, mere end nogensinde.
Tekst og fotos Jørn Kildall
Avisens udsendte mødte instruktør og skuespillere i årets Brædstrup Revy til læseprøven, en helt almindelig tirsdag aften, som var flyttet hjem til Kirsten Green Olsen, da mødelokalerne var optaget i Brædstruphallen. Humøret var højt her hvor man mødtes til anden læseprøve.
Stemningen var god her i Kirstens udestue og hvor sufflør Lone Schmidt og de seks skuespillere, hvoraf de fleste er gengangere, mødes for at læse de sidste nye tekster igennem. Der er premiere lørdag 18. februar og man skulle tro de havde travlt med sådan er det ikke fortæller instruktør og skuespiller Hanne Møllegaard:
- Når vi kommer på Pejsegården uge 7 er vi der hver aften og så rykker det, når vi har scenen og teknikken på vores side. Det er her vi mærker revyen og får justeret forestillingen ved at fjerne og tilføje materiale.
Revyen blev aflyst i 2022
Alle er ivrige og spændte på at komme i gang med det store arbejde som venter forude, for efter at have aflyst revyen i 2022 står alle og tripper og venter på at kunne træde op på byens revyscene.
Man har travlt og der er masser som skal nås, men de fleste både på og uden for scenen er erfarne i revyfaget og har prøvet turen før. Hanne Møllegaard har medbragt et tykt ringbind som er fyldt med tekster. Mange af teksterne er helt aktuelle og holdet skal være hurtige til at ændre eller helt at smide en tekst bort hvis situationen ser anderledes ud om bare 4 uger.
Heldigvis har holdet Lone Schmidt med som sufflør og hun er skuespillernes redningsplanke til prøverne og på scenen, når og hvis det bliver nødvendigt.
(Foto Jørn Kildall)
Kirsten Green Olsen som er medlem af Borger og turistforeningen, har selv været medvirkende, er nu scenemester. Hun stod på scenen første i gang i Brædstrup Revyen for 34 år siden. Hendes søn Lars Green Olsen er nærmest født på revyscenen og han har medvirket i revyen siden 2014 og er udover skuespiller også en af holdets tekstforfattere.
Hanne Møllegaard er skuespiller, instruktør, tekstforfatter og har været med i 23 år. Selvom Peter Andersen altid skal spille den gamle mand har han kun været med i fem år. Morten Pedersen har været med tre gange tidligere. Yngstemanden er revydebutanten Jacob Nørmark, men han er en særdeles erfaren ung mand som er en del af den faste trup i Horsens Musical Teater og han har også været på scenen hos Horsens Amatør Teater, senest i rollen som Alfred i Emil fra Lønneberg.
Som rosinen i pølseenden har vi Johnna Wennerwald som har været med siden 2006 med enkelte afbud.
Idéerne står i kø
Der er tale om et meget stærkt og kompetent hold af skuespillere i årets Brædstrup revy. Denne aften er lokalet fyldt med ideer og det er svært at holde rede på de mange skøre og mærkelige indfald der kommer, men instruktør Hanne Møllegård er en erfaren instruktør og tager hurtigt notater og får de gode guldkorn ned på papiret. For her er helt sikkert ting som publikum vil få at se fra scenen på Pejsegården. Det er tydeligt at holdet udvikler revyen og de gode ideer i fællesskab, og efter at have overværet en helt ”almindelig” læseprøve og hørt nogle af de mange tekster, er der allerede lagt en solid bund for endnu en succes for Brædstrup Revy.
Der er premiere lørdag 18. februar kl. 18.00, og der er to ekstra forestilling tirsdag og torsdag i uge 8. Som altid spiller man Brædstrup Revy på Pejsegården, hvor der også kan bestilles billetter og reserveres bord.
(Foto Jørn Kildall)