Nye tal fra Energistyrelsens Energibarometer viser, at mere end hver fjerde danske boligejer har energiforbedret boligen det seneste år.
Nye tal fra Energistyrelsens Energibarometer viser, at mere end hver fjerde danske boligejer har energiforbedret boligen det seneste år. Det er en markant stigning sammenlignet med året før. Udviklingen mindsker både den enkelte borgers energiforbrug og gavner den grønne omstilling.
Af Energistyrelsen
Energistyrelsens seneste Energibarometer viser, at over 25% af danske boligejere har energiforbedret deres boliger i det seneste år. Dette repræsenterer en stigning sammenlignet med året før, hvor kun hver femte boligejer gennemførte energiforbedringer. Matilde Grøn Bjørneboe, Energistyrelsens ekspert i energispareråd, fortæller at høje energipriser har skabt større fokus på boligers energiforbrug og stimuleret denne udvikling.
Fordele for alle: Energiforbedringer gavner samfundet
Forbedringerne har bidraget til et samlet lavere energiforbrug, til gavn for både individuelle boligejere og samfundet som helhed. ”Omkring 1/3 af Danmarks energiforbrug sker i husholdningerne, og her går lidt over halvdelen til opvarmning. Der er meget at hente på samfundsplan, hvis vi kan sænke energiforbruget i vores boliger," uddyber Bjørneboe.
Fra vinduer til lofter: Energiforbedringer i praksis
Energiforbedringer har primært omfattet udskiftning af vinduer, efterisolering og nye tage. Disse tiltag, både store og små, kan give betydelige besparelser. For eksempel kan efterisolering af loftet i et typisk fjernvarmehus resultere i en årlig besparelse på næsten 3.000 kr.
Råd til energioptimering: Start din rejse på SparEnergi.dk
Hvis man er i tvivl om hvor man skal starte med energiforbedringer, er der hjælp at hente på www.SparEnergi.dk, hvor man kan finde energimærkningsrapporten for sin bolig med konkrete forslag til forbedringer.
Sommeren er tid til energiforbedringer: 33% overvejer forandringer
Med 33% af danske boligejere overvejende energiforbedringer det kommende år, opfordrer Bjørneboe boligejere til at udnytte sommermånederne til større projekter. Her er varmevejret til fordel, da boligens varmeanlæg holder pause.