Debat: Drop valgplakaterne



Søren Lind Jensen. Formand og byrådskandidat for Nye Borgerlige i Horsens kommune

Eftersom byrådet i Horsens kommune har besluttet at ville være frontløberkommune inden for bæredygtighed, må man forvente, at kommunen sætter handling bag ordene. Og et godt sted at begynde er at få vedtaget i byrådet at droppe opsætningen af valgplakater i lygtepælene. Det er nemlig en rigtig miljøsviner - et ressourcespild af dimensioner til ingen verdens nytte. 

Af Søren Lind Jensen
Formand og byrådskandidat for Nye Borgerlige i Horsens kommune

De fleste plakater ryger efter valgkampen lige på forbrændingen, og der brændes benzin og diesel af til den helt store guldmedalje, når plakaterne skal hentes, distribueres, ophænges, nedtages og køres til destruktion via genbrugspladsen.

Ud fra antallet af kandidater til byrådsvalget i Horsens i 2017 er et kvalificeret bud mellem 15.000 og 20.000 plakater spredt ud over kommunen. Hvem laver det CO2-regnskab? Rød blok svinger sig i tide og utide op som miljøets forkæmpere, naturens og klimaets ædle riddere! Lad os se, om de virkeligt mener noget med det, eller om det blot er tomme ord og fedt flæsk?

Venstre og Socialdemokraterne i Billund kommunalbestyrelse har igangsat en dialog om at droppe valgplakaterne, idet begge partier finder, at plakaterne er både miljøskadelige, overflødige og afstedkommer spild af tid, penge og ressourcer. 

Vil Socialdemokratiet og dets røde allierede i Horsens byråd bringe et lignende forslag om afskaffelse på dagsordenen på et snarligt byrådsmøde? Det burde jo være en logisk forlængelse af det, de siger! De sparede penge fra medlemskontingenterne til plakaterne kunne jo i stedet doneres til godgørende formål. Det burde jo ligge lige til rød bloks venstreben? Medmindre altså at miljøkortet er en gang hykleri! En sådan løsning er Nye Borgerlige med på. 

Nye Borgerlige vil under alle omstændigheder i det kommende byråd arbejde for enten en Fanø-model eller en Aalborg-model. På Fanø har der i 50 år været konsensus mellem partierne i kommunalbestyrelsen om ikke at sætte valgplakater op – og det overholdes! 

Tilbage i 1974 vedtog byrådet i Aalborg kommune med socialdemokraterne i spidsen, at ”valgplakater fremover skulle ophænges på et antal plakattavler opsat rundt om i kommunen”. Og sådan har det været lige siden deroppe i det nordjyske! Partierne afleverer deres plakater til Teknik- og Miljøforvaltningen, som herefter sørger for opsætning og nedtagning af plakaterne på plakattavlerne, og denne udgift afholdes endda af Aalborg kommune.

Kunne Peter Sørensen ikke ved lejlighed tage en snak med sin borgmester- og partikollega i Aalborg herom?
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Horsens Rey 24 - Behind The Scenes
24. sep 2024