Leif Kristensen
Debatten kører hårdt på byggerier og natur og vejanlæg i Horsens kommune Facebook opslag og læserbreve debatteres i Horsens folkeblad, avisen skriver artikler om de her nævnte ting. Det er kommunen der står for skud, især borgmesteren og forvaltningen, utilfredsheden blomstrer blandt nogen.
Af Leif Kristensen
Egehøj 12 Egebjerg
8700 Horsens
De nye bygninger der er skudt op i Horsens kommune udsættes for kritik, de er ikke pæne, de er ikke beboervenlige, byggeriet er for tæt, ja det er der da ingen som vil bo der, sådan konstant og meget mere til, er de daglige kommentarer i medierne.
De nyanlagte veje eller de veje, der er under projektering, er da helt forkerte og burde slet ikke være der hvor de placeres, og er helt unødvendige. Ja det er ikke kommentarer, der mangler til projekterne.
Så er der naturen, der er den da helt galt. Syd Ringvej gennem Klokkedal til Horsens havn, vej over Kørup Ådal, den ødelægger da det hele derude. Spejderhytte samt en ny stor børnehave med shelter og bålpladser ved Nørrestrand, der laves en folkestemning om dette. Et projekt, som faktisk er tænkt til Horsens unge og nyfødte børn i de kommende årtier.
Højhusene, som er bygget de senere år og er under opførsel nu og fremover indeholder ca. 2 til 4 lejligheder på hver etage, mon kritikerne kan forestille sig mængden af enkelt stående huse i stedet for i kommunen. Det bebyggede areal fra Frederik Bajers gade Jyllandsgade Samsøgade mod syd og Åboulevarden mod nord, ud til lystbådehavnen har før i tiden været et sumpet område, med usunde boliger samt gammel og nedlukket tung industri, nu er det med dejlige nye luftige og lyse boliger, samt et havnebad og promenade langs havnen.
Vejene der bygges, er en nødvendighed for at afvikle trafikken fra de nye boligområder samt industriområderne, det er nemt at kritisere, men har kritikerne en anden løsning på vejnettet, har de? Hvis de har, hvorfor kommer de så ikke frem med det?
Naturen og beskyttelsen, helt klart der er fredede områder og natura 2000 områder, der er nogle linjer mellem fredet og ikke fredet område. Læserbreve samt Facebook skriverier, mener efter hvad jeg kan læse, at kommunen ikke må bruge jorden på den anden side, den fredede jord det er alt for tæt på, jamen skel er vel et skel, det er det så åbenbart ikke for nogle.
Løsningen må være for mig at se, at enten laver man en fredning af den jord syd for Nordre Strandvej, som ikke er fredet, jævnfør overfredningsnævnet fra 1983. Eller så bygger man de påtænkte ting på det sted.
Og ved Horsens C. afkørslen, med den nye vej over Kørup Ådal. Da rykkes den nye vej så tæt på E45 som muligt, ud over Kørup Å til Vrøndingvejen.
Horsens vokser folk vil bo her i Horsens, og det må jo være fordi de synes, at det er et dejligt sted at bo, lige som vi andre, der har boet her hele livet jo også synes. Horsens er ikke kun for os, men også for nye tilflyttere. Ja vores landskab ændres, marker er blevet til røde og mørke tage, der er blevet grønne områder og søer af overfladevand i de udstykkede områder. Med nænsomhed og fornuft bliver der også natur tilbage, det ses tydeligt, hvis man bevæger sig ud i områderne og ser de nye byggerier.