Gør du dig klar til højsæsonen for skybrud



Ifølge DMI er august måneden med flest skybrud i Danmark, og risikoen for oversvømmelser og dertilhørende vandskader er således på sit højeste. Foto: PR.

I august topper den danske skybrudssæson, og år for år tager det kraftige nedbør til i styrke. Det kan skabe store problemer for husejerne, hvis ikke man tager sine forholdsregler.

Af Biltema

Ifølge DMI er august måneden med flest skybrud i Danmark, og risikoen for oversvømmelser og dertilhørende vandskader er således på sit højeste. Samtidig stiger temperaturerne, og den kraftigste nedbør forventes ifølge rapporten Fremtidens klimaforandringer i Danmark at blive endnu kraftigere.

I den danske detailhandel har man også bemærket den stigende efterspørgsel efter produkter, der kan afhjælpe problemet, og Per Normann, der rådgiver om vedligeholdelsesartikler til hus og have hos Biltema, oplever, at flere og flere kunder forbereder sig grundigt på voldsomt vejr.

– På denne årstid er der mange, der henvender sig og spørger om, hvad man selv kan gøre, for at beskytte ens bolig, hvis himlen pludselig åbner sig. Et typisk dansk sommerskybrud kan jo være ganske kraftigt, men man kan heldigvis selv gøre meget for at være klar, når det kommer, siger Per Normann.

Her giver Per Normann sine råd til, hvordan du kan komme sommerens skybrud i forkøbet.

I august topper den danske skybrudssæson, og den kraftige nedbør kan skabe store problemer for husejerne, hvis ikke man tager sine forholdsregler. Foto: PR.

Tjek tagrenderne

Når skybruddet rammer, er tagrenderne et sårbart område, fordi de store vandmængder skal have fri passage, og især ved nedløbsrør kan der opstå flaskehalsproblemer. Derfor er det vigtigt at fjerne blade og andet snavs, før regnen sætter ind. Er du træt af at stikke klør fem i renderne, kan en tagrenderenser være en hjælpende hånd. Vil du bruge færre kræfter på at rense tagrenderne, kan en løvbeskytter, der standser blade og kviste, men lader vandet passere, være en god idé.

Pas på kælderen

Har du kælder udgør det typisk en særlig risiko, og du bør være ekstra opmærksom, når et skybrud nærmer sig. De vigtigste ting kan du fjerne fra kælderen, men hvis ikke der er plads andre steder, kan du putte dem i opbevaringskasser af plast, der kan holde vandet ude. Er vandet trængt ind i kælderen kan man anskaffe sig en pumpe, der kan få vandet ud igen.

Lad jorden suge

Nogle steder har jorden ekstra svært ved at opsuge store vandmængder, og hvis det er tilfældet, er det en god idé at få installeret en faskine på grunden. Er din bolig placeret på et lavt punkt i forhold til det omkringliggende terræn, kan du også risikere, at vand ledes hen til huset. Er det tilfældet, kan man få forskellige afløbssystemer, der kan føre vandet hen til for eksempel en faskine eller et andet sted på grunden, hvor jorden suger bedre.

Et typisk dansk sommerskybrud kan jo være ganske kraftigt, men man kan heldigvis selv gøre meget for at være klar, når det kommer, siger Per Normann, der er hus- og haveekspert i Biltema. Foto: PR.

Biltema

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Horsens Rey 24 - Behind The Scenes
24. sep 2024