Horsens er bare kommunen, man flytter til



Horsens Kommune solgte sidste år 153 byggegrunde. Foto: Horsens Kommune.

På trods af Covid-19 solgte Horsens Kommune 153 byggegrunde i 2020, og tilflyttere fra Fyn og Sjælland har også fået øjnene op for Horsens.

Også i 2020 valgte rigtig mange at pakke flyttekasserne og bære dem ind i et nyt hjem i Horsens Kommune. I de tre første kvartaler af det forgangne år voksede kommunen med 800 nye tilflyttere, og tendensen ser ud til at fortsætte også resten af året.

- Vi venter lige nu på tallene for det sidste kvartal fra Danmarks Statistik, men vores egne tal tyder på, at vi lander på omkring 1.200 tilflyttere i 2020, siger Mette Munk Lauritsen, salgskonsulent og bosætningsguide i Horsens Kommune.

Til trods for, at Covid-19 satte sit tydelige præg på store dele af 2020, havde hun ikke mindre at se til i året, der gik. Interessen for at flytte til kommunen har stadig været høj - og den har spredt sig til nye dele af landet.

- Vi oplever fortsat en stor interesse fra købere i Østjylland, men i 2020 har jeg også hjulpet rigtig mange tilflyttere fra Fyn og Sjælland med at finde den helt rigtige byggegrund eller det rette område at finde en lejlighed eller hus i. Horsens er bare kommunen, man flytter til, hvis man vil bo i Jylland, siger Mette Munk Lauritsen.

Rollen som guide fylder mere

En status over grundsalget i 2020 viser, at der blev solgt 153 kommunale byggegrunde. Men ud over det har Mette Munk Lauritsen som bosætningsguide hjulpet rigtig mange på vej med at finde det rigtige område og den ønskede bolig inden for kommunegrænsen.

- Min rolle som bosætningsguide har fyldt markant mere i 2020 end de tidligere år. Rigtig mange købere har taget imod tilbuddet om en guidet køretur i kommunen - selvfølgelig med mundbind og håndsprit. Når jeg får kontakt til folk, som enten er interesserede i at købe en grund, et hus eller finde en lejlighed, tager jeg en grundig snak med dem for at finde ud af, hvad der er vigtigt for dem i forhold til det område, de gerne vil bo i. Ud fra det planlægger jeg en ca. tre timers rute, hvor vi kører og går rundt og ser på forskellige områder, som passer til deres behov, forklarer Mette Munk Lauritsen, der i den forbindelse har et tæt samarbejde med lokale udlejere og ejendomsmæglere.

Desuden hjælper hun mulige eller nytilkomne tilflyttere med at finde svar på evt. spørgsmål.

- Det kan f.eks. være spørgsmål om, hvordan de får kontakt til daginstitutionerne i området, eller hvor man skal henvende sig, hvis man gerne vil vide, hvad der sker i ens nærområde. Den side af mit job har fyldt rigtig meget i 2020, hvor vi har kørt en række indsatser for at gøre det synligt, at det er en mulighed. Jeg oplever, at tilflytterne virkelig sætter pris på, at de har én indgang til kommunen, siger Mette Munk Lauritsen.

Flere grunde er på vej

I Horsens Kommune er der hele tiden fokus på at møde mulige tilflyttere, hvor de er, og det har båret frugt også på Fyn og Sjælland.

Mette Munk Lauritsen oplever, at tilflytterne har interesse for hele kommunen, og hun har bl.a. solgt byggegrunde i Horsens, Gedved, Egebjerg, Sdr. Vissing og Nim. Omkring påske er ca. 80 nye byggegrunde i Nørrestrand og Hatting klar til salg, og flere følger til efteråret.

- Til påske skyder vi Horsens Bygger 2021 i gang i den nye udstykning Kvistvænget i Hatting, hvor vi også har grunde på Valborgs Vænge på vej. Vi har hele tiden fokus på at holde gang i byggemodningen af nye grunde, så vi kan følge med den store efterspørgsel, siger Mette Munk Lauritsen.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Horsens Rey 24 - Behind The Scenes
24. sep 2024