Venstrehåndsarbejde er i udgangspunktet et negativt udtryk, men når nærværende avis’ redaktør var så uheldigt at brække højre håndled, så må arbejdet som kan udføres, betegnes som venstrehåndsarbejde! Heldigvis er der masser af hjælp til arbejdet fra flere sider, så du stadig kan læse din lokalavis.
Klumme af Jørn Kildall
Jeg var så uheldig at falde over en lille bitte kantsten og falde lige så lang jeg er… det resulterede i en kæmpe bule i panden, et blåt øje, skrabede knæ, samt et kvæstet venstre håndled og en fraktur på højre håndrodsknogle som efterfølgende er lappet sammen med en lille metalplade.
Jeg er højrehåndet, så skaden ramte ekstra hårdt og gjorde mig næsten ukampdygtig. Den fine gips som skadestuen forsynede mig med, gjorde det ikke nemmere at udføre mit arbejde, som foregår foran mit tastatur eller med mit kamera – og retten til at føre motorkøretøj med manuel gearkasse, må jeg vente lidt med at udøve lidt endnu.
Hvorfor brækkede armen?
Jeg er en mand i sluthalvtredserne og jeg synes, næsten per refleks, det er for galt, når jeg ser de unge mennesker, der ikke ser verden foran sig… med kun telefonens lysende skærm! Her blev jeg så ramt af Nemesis?
For jeg gik netop og læste en sms på telefonen og i ganske få sekunder var jeg uopmærksom på den forræderiske undermåler af en kantsten… hvis man da kan kalde sådan en ubetydelig niveauforskel for en kant? Fakta er, at jeg blev nedlagt godt og grundigt – og ”straffet” for mit hovmod… så kan jeg lære det!
Faldet og slaget gjorde at jeg, i begyndelsen ikke følte at der var sket den store skade. Sammen med min hustru var vi i Sydjylland og jeg kunne ikke køre bilen hjem, da gearskifte ikke længere var muligt med en kvæstet højre hånd – der er langt hjem fra Padborg i frigear!
Tilbage i det Østjyske havde jeg en aftale med min læge som heldigvis kunne se mig akut. Efter en hurtig undersøgelse og en stivkrampe vaccination, blev jeg henvist til skadestuen, hvor der åbenbart var fællessamling for alle ”Håndskaderne” i Horsens kommune. Akutafdelingen er effektiv, men med tre store traumer udefra blev håndskader, snitsår og forvredne ankler sendt bagerst i køen.
Tålmod er en dyd
Heldigvis er jeg et tålmodigt menneske og efter seks timer, med meget ventetid, fik jeg lægens dom: Din knogle er brækket og du skal opereres når der er tid - og en sød sygeplejerske lagde en fin støtte på min arm.
Man når at tænke mange tanker når ventetiden er lang og der blev udarbejdet mange planer for hvordan det skulle blive muligt at udgive avisen med kun en god hånd. Heldigvis kender jeg mange hjælpsomme mennesker. Min hustru, Lisbet, som selv siger hun ikke er den hurtigste med et tastatur, har siddet i redaktørstolen og betjent tastatur, mus og kamera. Synet har for en udenforstående sikkert været morsomt.
Forestil dig en tyk og såret mand, med et flot blåt øje og med armen i gips, sidde ved siden af med en pegepind og sende verbale instruktioner afsted til sin tålmodige hjælper, som ikke anede hvad hun var i gang med at lave på skærmen.
Heldigvis er den andre som har kunne hjælpe med at tage fotos, skrive artikler og min svigersøn er en haj til computere og han har opsat denne uges avis, mens redaktøren har siddet og bjæffet ved siden af med sin pegepind.
Moralen er: lad nu telefonen ligge når du bevæger rundt til fod, på cykel eller som fører af motoriserede køretøjer – for ulykken kan ramme hurtigere end du ønsker. Næste gang lader jeg telefonen ligge og kigger kun på den når jeg står stille, og har solidt fodfæste på en jævn overflade.