Livestream: Videnskaben bag øl



Tirsdag den 19. november kl. 19.00 kan de videnshungrende igen samles omkring en livestreamet forelæsning fra Aarhus Universitet - men denne gang er det også for de ølglade. På bibliotekerne i Horsens, Brædstrup, Hovedgård, Østbirk, Søvind og Gedved er der mulighed for at se med, mens forskere fortæller om emner fra universitetets brede område.

Af Horsens Biblioteker

Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl – deres forskningslaboratorium har gennem årene også udviklet viden og nye teknikker som ikke kun har forbedret produktionen af øl, men som også har bidraget til forskning i bl.a. gær og klimatolerante planter.

Der ligger en masse videnskab til grund for det gode øl, og i dette foredrag kan du dykke med ned i forskningen i og udviklingen af de ingredienser som bruges til ølproduktionen. Hør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle og hvordan man dyrker dem bæredygtigt.

Smag på øllet

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget. Der er gratis adgang på alle kommunens biblioteker, men pga smagsprøverne skal du huske at hente en billet på bibliotekets hjemmeside.

Offentlige foredrag i Naturvidenskab livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet. Der er kaffe og te på kanden, medbring gerne din egen kop.
 

Lignende artikler

Horsens bibliotek

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Horsens Rey 24 - Behind The Scenes
24. sep 2024