Marie Christiansen fra Osteriget gør ost klar til smagning.
Det gamle posthus i Horsens danner ramme for Street Food og her havde det nystartede firma Osteriget en stand klar med vidunderlige oste og specialøl. Det lille firma ejes af Marie Christiansen som oprindelig kommer fra Gedved.
Af Jørn Kildall. Foto Jens Jessen
Marie er uddannet slagter hos Salling og brugte det meste af sin hverdag i osteafdelingen og hun fortæller:
- Det var en ny og nørdet verden som åbnede sig, og jeg er vild med at man kan blive ved med at lære mere, og gå mere i dybden med ostene - plus at der hele tiden kommer nye til!
Noget som Marie synes er meget spændende er at Danmark er kommet på oste-verdenskortet de senere år, med nogle pragteksemplarer af specialoste. Hun ved godt det er nørdet, men det behøver ikke være tørt og kedeligt at høre på:
- Det er i de seneste år blevet mere moderne, specielt blandt unge, at spise specialoste. Dette især efter at tapas-konceptet har fået sin genoprejsning, og befolkningen har fået øjnene op for, at ost er mere end bare en morgenost til franskbrødet.
Udover at dele smagsprøver ud, tager hun også ud til private og firmaer og laver ostesmagninger:
- Jeg har lave en kombination, af både at være vært for "mine" gæster og kunne fortælle om ostene der smages, både fagligt relevant og med osteanekdoter fra branchen. Det handler om at folk skal gå derfra med følelsen af at det har været lige dele underholdning og læring. Slutter hun af og langer endnu en smagsprøve over disken.