Bagermester Henrik Kjær hos Kagehuset fik en opringning fra TV2 Østjylland om han var frisk på en ”lille” opgave at bage Danmarks største fastelavnsbolle? Henrik siger ikke nej til en frisk udfordring og kastede torsdag sig over opgaven mens det hele blev filmet til tv.
TV2 Østjylland havde lavet en konkurrence hvor man kunne vinde Danmarks måske største fastelavnsbolle og Henrik gik tidligt i gang da en kage som måler 1 gang 1 meter skal bage mindst en time før den er færdig.
Opskriften er ganske enkel, man finder en opskrift på en fastelavnsbolle og ganger alle ingredienser med 200. Det bringer den færdige fastelavnsbolle op på en vægt der ligger omkring 15,5 kg.
Bagermester Henrik Kjær kunne berette at salget af fastelavnsboller går over alt forventning i øjeblikket og at hans svende bager på livet løs og i de fem butikker køber kunder stort ind af den dejlige kage.
Tv2 Østjyllands konkurrence blev vundet af Connie Fredskilde som i sit svar skrev: ” Jeg kunne godt tænke mig at forkæle alle beboere og mine kollegaer på Skovly plejecenter i Hovedgård... det trænger vi alle til i denne triste corona tid”.
Skulle man have lyst til at bage en fastelavnsbolle i denne størrelse siger Henrik Kjær: Lad være med at forsøge, for det kræver et stort bageri, hvis man giver sig kast med en kage i denne størrelse som jeg tror er Danmarks største!
Opskrift
- 6,5 kg. Mel
- 1 l kærnemælk
- 2 l vand
- 500 g gær
- 500 g sukker
- 3,5 kg margarine
Fyld (ca. 2-3 kg)
- Marcipan
- Creme
- Vaniljesukker
Bland det hele, rul dejen ud, kom fyld i og buk dejen ind over så fyldet er lukket inde. Lad dejen hæve i 30 minutter. Bag fastelavnsbollen 1 time ved 160 grader. Når fastelavnsbollen er bagt færdig skal den tages ud af ovnen og køle af inden den pyntes med valgfri pynt.
Den færdige fastelavnsbolle vejer ca. 15,5 kg.