Debat: Hvor er kommunen, når psykisk sygdom blusser op?



Mads Engholm, landsformand i Bedre Psykiatri

Når angsten, krisen og selvmordstankerne rammer, skal mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende have et sted at få hjælp. Det er de fleste nok enige i. Men desværre er virkeligheden i dag en helt anden.

Af Mads Engholm, landsformand i Bedre Psykiatri

I alt for mange kommuner er der ingen hjælp at hente uden for normal åbningstid. Og da psykisk sygdom ofte blusser op om aftenen og natten, bliver rigtigt mange alvorligt syge mennesker ladt i stikken uden et sted at gå hen. Det svigt fører til, at den syge bliver sygere, mens de pårørende får stress og angst over at stå med hele ansvaret selv.

Er det virkelig sådan, vi vil behandle de mennesker, som i forvejen kæmper en konstant kamp for at passe på sine kære og få livet til at hænge sammen?

I pårørendeforeningen Bedre Psykiatri har vi derfor startet en kampagne for at overbevise kommunerne om, at de skal give alle med psykisk sygdom og deres pårørende mulighed for at få akut hjælp, når behovet opstår – også om natten.

En undersøgelse, vi lavede tidligere i år, viser, at bedre akuthjælp er det, som allerflest mennesker med psykisk sygdom og pårørende efterspørger hos kommunen. Og ved at have et tilbud, som kan hjælpe, inden situationen eskalerer, kan kommunerne tilmed spare massevis af penge på behandling og indlæggelse.

København og Greve er eksempler på kommuner, som med stor succes tilbyder akuthjælp. Så er det bare op til resten af landets kommuner at få øjnene op for behovet og følge trop!

Mads Engholm

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Horsens Rey 24 - Behind The Scenes
24. sep 2024