(pressefoto)
Børnehjertelinjen er Hjerteforeningens nye tilbud til både forældre og pårørende til et hjertebarn og til unge med en hjertesygdom. Her kan de få gratis og anonym rådgivning på telefonen, hvor fagfolk kan svare på deres spørgsmål om f.eks. symptomer, medicin, og om hvordan man tackler bekymringer og svære tanker.
Af Hjerteforeningen
Som familie forandres livet med ét, hvis man får et hjertebarn eller får at vide, at man venter et hjertebarn. Pludselig skal man navigere i en ny, anderledes og barsk virkelighed med angst, bekymringer om fremtiden, indlæggelser, operationer, kontroller og medicin.
Under stort pres
Hos Hjerteforeningen ved man, at mange hjertebarnsfamilier lever under et stort pres, da de er påvirkede af alt det, som følger med det at have et barn med en medfødt hjertesygdom, hvor det er usikkert, hvad fremtiden bringer. Det gør, at både familierne og de unge, som har en hjertesygdom, ofte har en masse små og store spørgsmål om alt lige fra selve sygdommen, medicin og kost til gode råd til at tackle tunge tanker, som de savner et sted at gå hen med.
Nu er der hjælp at hente til hjertebørnsforældre. Den 1. februar 2021 har Hjerteforeningen åbnet den nye Børnehjertelinje. Her vil der to gange om ugen være mulighed for, at man som forældre og pårørende til et hjertebarn, eller som ung med hjertesygdom, kan ringe gratis og anonymt og få rådgivning på telefonen.
- Med Børnehjertelinjen sikrer vi, at ingen står alene. Her kan familierne og de unge få adgang til videns baseret rådgivning, og vores eksperter kan bidrage til mere tryghed og afklaring i forhold til familiernes livssituation, hvilket på sigt kan betyde højere livskvalitet hos både børn og voksne, siger Hjerteforeningens adm. direktør Anne Kaltoft.
Tiden og nærværet til at lytte
På Børnehjertelinjen er en børnehjertesygeplejerske, en socialrådgiver og en psykolog klar til at tage imod de mange spørgsmål, man har som forældre til et hjertebarn eller som ung med en hjertesygdom.
- På Børnehjertelinjen har vi stor viden om livet med hjertesygdom hos børn og unge. Vi har tiden og nærværet til at lytte og hjælpe familierne godt på vej. Fx. kan der opstå meget tvivl og usikkerhed, når en familie kommer hjem fra hospitalet, efter deres barn har gennemgået en hjerteoperation. Her står de alene med ansvaret for deres barn og uden fagfolk lige ved hånden. De spørgsmål kan vi hjælpe familierne med at få svar på, siger Inger Filipsen, som er børnehjertesygeplejerske på Børnehjertelinjen.
Børnehjertelinjen har tlf. 70 25 00 00 og er åben mandag fra kl. 9-12 og torsdag fra kl. 13-16.