![](/sites/default/files/styles/media_image/public/2025-02/202506_8465.webp?itok=hnJ1y2JW)
Bagermester Henrik Kjær fra Kagehuset i Hovedgård skærer den imponerende Vaiana-fødselsdagskage for i anledning af bageriets 20-års jubilæum. Stemningen var høj, og mange kageglade gæster stod klar til at smage på de flotte og velsmagende kreationer. (Foto Jørn Kildall)
HOVEDGÅRD - Fredag den 7. februar var en ganske særlig dag i Hovedgård – det lokale Kagehuset kunne nemlig fejre 20 år med duften af friskbagt brød og søde sager. Og traditionen tro blev dagen markeret med en kæmpe fødselsdagskage, der i år havde Vaiana-tema.
Tekst og foto Jørn Kildall
Bagermester Henrik Kjær og hans dygtige konditorer havde knoklet i timevis for at skabe en imponerende og farverig kage inspireret af Disney-filmen Vaiana. Resultatet? En overdådig kage, der både smagte himmelsk og var et sandt kunstværk med de fineste detaljer.
Og der var rift om smagsprøverne! Allerede før klokken slog 14, snoede en lang kø af kageentusiaster sig uden for bageriet. De ventede tålmodigt – og med stor forventning – på at få et stykke af den lækre sag.
![](/sites/default/files/styles/media_image/public/2025-02/202506_8483.webp?itok=a3MA6opI)
Elever fra Hovedgård Skole stod traditionen tro i kø for at få et stykke af den imponerende fødselsdagskage, da Kagehuset fejrede sit 20-års jubilæum. Stemningen var hyggelig, og både unge og gamle nød de lækre sager i bageriets baglokale. (Foto Jørn Kildall)
Henrik Kjær i skærehumør – og elever i kagespisehumør
Da dørene blev slået op, stod bagermester Henrik Kjær selv klar med kagekniven. Smilende skar han gavmildt store stykker ud til de mange fremmødte, der spændt tog imod. Køen strakte sig helt ud på parkeringspladsen, men stemningen var i top.
Som det også var tilfældet de foregående år, var en stor flok elever fra Hovedgård Skole mødt op for at tage del i festlighederne – og ikke mindst smage på de gode sager. Børnene var ikke sene til at kaste sig over kagen, og det var tydeligt, at bageriets fødselsdag er en begivenhed, de ser frem til.
“Det er den bedste dag! Man får både kage og fri fra timen,” grinede en af eleverne, mens han tog endnu en bid af det farvestrålende mesterværk.
![](/sites/default/files/styles/media_image/public/2025-02/202506_8494.webp?itok=zzhDoVdw)
Bagermester Henrik Kjær serverer gavmildt store stykker af den flotte Vaiana-kage under Kagehusets 20-års jubilæum. Gæsterne nød både den lækre kage og den hyggelige stemning i bageriets baglokale. (Foto Jørn Kildall)
Gratis brød og populære fastelavnsboller
Inde i bagerbutikken var der også travlhed. Som en ekstra fødselsdagsgave til kunderne blev der uddelt gratis surdejsbrød – og det var bestemt ikke det eneste, der trak folk til. Henrik Kjær blev sidste år kåret som bagermesteren bag Horsens’ bedste fastelavnsbolle, og de berømte boller fløj nærmest over disken.
Bageriets personale havde travlt med at ekspedere de mange kunder, men humøret var højt – både bag disken og blandt dem, der ventede.
![](/sites/default/files/styles/media_image/public/2025-02/202506_8485.webp?itok=dGS-OY2h)
Til Kagehusets 20-års jubilæum var der ikke kun kage – gæsterne kunne også nyde en kop kaffe, juice eller kakaomælk, mens de hyggede sig i bageriets baglokale. Stemningen var afslappet, og snakken gik livligt blandt de fremmødte. (Foto Jørn Kildall)
En dag fuld af smil og søde sager
Mange kom forbi for at ønske Henrik Kjær tillykke med jubilæet, og stemningen i bageriet var præget af glæde og fællesskab. 20 år som bagermester i Hovedgård er en stor milepæl, og Henrik var tydeligt rørt over den store opbakning.
Også her fra avisen skal der lyde et stort tillykke – og tak for kagen!
![](/sites/default/files/styles/media_image/public/2025-02/202506_8453.webp?itok=BNJEpg9C)
Den imponerende Vaiana-fødselsdagskage, som bagermester Henrik Kjær og hans team havde skabt til Kagehusets 20-års jubilæum. Kagen var fyldt med fine detaljer og farverige figurer fra Disney-filmen – og smagte mindst lige så godt, som den så ud! (Foto Jørn Kildall)