På Elbæk Efterskole har man i en svær tid med nedlukning fundet alternative veje for at skabe fællesskab og sammenhold for skolens 140 elever og 36 personaler.
Efter flere ugers nedlukning med tomme gange og værelser, ingen småsnakken og duften af lækker mad i spisesalen, fik Elbæk Efterskoles køkkenpersonale en genial ide. Hvorfor ikke lave Take away til alle skolens elever og personaler! Der var ikke langt fra tanke til handling, og det skulle vise sig, at opbakningen var overvældende. Køkkenets kapacitet stod sin prøve, og køkkenpersonalet knoklede hele ugen med at klargøre hjemmebagt knækbrød, tunsalat, forloren hare og gulerodstrifli til 130 bestillinger. Hver bestilling indhold nok mad til en hel familie.
Torsdag den 4. februar var dagen, hvor alt skulle være klappet og klar. Den 3-retters menu var pakket i poser, klar til udlevering. I en jævn strøm kom den ene bil efter den anden med savnede elever og familier op ad alléen. Mange glædelige hilsner og ”vi savner dig” blev udtrykt, mens poser med mad blev rakt ind gennem bilvinduet for at køre videre hjemad igen.
- Det gav en fantastisk fællesskabsfølelse bagefter at sidde hjemme hver for sig med en portion aftensmad tilberedt med omhu og vide, at alle de savnede kammerater, lærere og kollegaer gjorde netop det samme, fortæller Lisa Hvarregaard Guldmann, kok og én af køkkenets seks medarbejdere.
En vellykket dag med glade elever, familier og fyldte maver sluttede af med fællessang, hvor skolens dygtige musiklærer og hans kone sang og spillede for. En dag og aften, som alle på Elbæk Efterskole vil huske længe og gemme i hjertet.