1. december åbner Yding Enggård Slagtervarer
- Det er en gammeldags, traditionel slagterforretning med alle de traditionelle slagtervarer, siger Louis Andersen, som vi har sat stævne midt i omforandringen på Yding Enggård, forud for at Louis Andersen og Dorthe Søndergaard åbner Yding Enggård Slagtervarer den 1. december.
Louis viser rundt i de rummelige lokaliteter, hvor håndværkere bl.a. er igang med flisebelægning i det 40 kvm. store butikslokale, hvor han og Dorthe fremover skal tage imod kunderne torsdage, fredage og lørdage, som er butikkens faste åbningsdage. Ved siden af indrettes nye produktionslokaler, hvortil dyrene kommer til Yding Enggård som halve eller hele, fortrinsvis fra lokale leverandører.
Louis er uddannet slagter tilbage i 1978, og har udover at være slagtermester forskellige steder, lokalt være slagtermester i Løvbjerg, Skanderborg.
De senere år har han solgt varer til branchen gennem LA Slagterartikler og det store kendskab til f.eks. krydderier vil kunder i Yding kunne smage og smage forskellen på. Det er ambitionen forud for åbningen.
Louis produktudvikler nemlig selv varerne:
- Det skal være ekstra godt, man skal kunne smage forskellen, man skal kunne smage at kødet har haft en ordentlig opvækst, at man bliver godt behandlet på landet, siger Louis, der håndrører alle varerne.
- Spegepølser i alverdens afskygninger i omkring 15 forskellige varianter, røget hamburgerryg, røget spæk, røget bacon, alt i pølsemagerivarer, patéer, leverpølse, rullepølser, kogepølser, grillpølser er indledningen på opremsningen af en lang række af de faste varer i sortimentet.
- Vi har alt i kød, sydamerikansk hereford, traditionelle grise- og oksekød, Augustus gris, der har en kødfylde på min. 60% - det er en pæn stor gris, smiler Louis.
Til at hjælpe sig med at ekspedere i butikken er Dorthe Søndergaard, der oprindelig er uddannet tandplejer og klinisk tandtekniker, men i flere år har arbejdet i slagterforretninger og ligesom Louis har boet i den tidligere borgmesterbolig på Yding Enggård siden 2010.
Louis og Dorthes ambition er også at skabe liv på Yding Enggård. Det skal være en oplevelse gå på indkøb. Historien om dyrene skal følge med. Og andre dyr end de spiselige findes også på Yding Enggård, bl.a. er der et rigt fugleliv. Store bure med papegøjer er at finde på gårdspladsen og bagved går hestene på græs.
- En fredag om måneden vil vi lave events. Det kan f.eks. være en gris på grillen eller røgvarer fra rygeovnen, måske kyllinger, siger Louis og forklarer hvordan kunderne så kan få smagsoplevelsen inden de køber.
På Yding Enggård bliver der også et stort sortiment på 50-60 produkter i frosne varer til 2-4 personer, klar til at tage hjem direkte i fryseren, vaccumpakket med etiketter, der tydeligt husker på indholdet - kalkungryde, lasagne, hjemmelavet pizza ...
I webshoppen, der endnu ikke har fået den sidste finish, vil man kunne finde varerne efter åbningen.
Man kan iøvrigt også bestille Yding Enggård Slagtervarer til f.eks. helstegt gris. En menu med 3 slags salater, dressing, flutes og smør til fast arrangementspris.
Første åbningsdag på Yding Enggård er fredag den 1. december kl. 11-19. Lørdag fra 8-13 og ekstra åbent søndag den 3. december fra kl. 9-13. Ellers er der åbent torsdage fra 11-18.
Giv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!