Årsmøde i Danmarks Naturfredningsforening i Horsens – flere aktive ønskes



Assia Zouaoui. (Privatfoto)

Danmarks Naturfredningsforening i Horsens afholder årsmøde torsdag 7. september. Årsmødet svarer til generalforsamlingen, hvor der bl.a. skal aflægges beretning og vælges bestyrelsesmedlemmer. 

Naturfredningsforeningen har ca. 1.500 medlemmer lokalt, men et fåtal er aktive, og der kan godt bruges langt flere aktive, som vil være med til at kæmpe for naturen, fortæller Assia Zouaoui, der er medlem af den lokale bestyrelse:

Medlemsengagement og frivilliges indsats

”Det går generelt godt med foreningsarbejdet, men vi er dog også ramt af samme tendens som mange andre foreninger: Der er mange, som i hjertet gerne vil gøre noget for naturen, og vi har da også ca. 1.500 medlemmer lokalt, så rigtig mange støtter op om formålet og bidrager økonomisk gennem deres kontingent. Alligevel er det paradoksalt nok ofte Tordenskjolds soldater, som tager sig af de fleste opgaver i det daglige. Så vi kan bestemt godt bruge nogle flere, der vil give en hånd med.”

Foreningens struktur og støtte

Det lokale arbejde i Danmarks Naturfredningsforening varetages udelukkende af frivillige aktive, men de lokale afdelinger kan dog trække på et centralt, professionelt sekretariat for faglig og lovgivningsmæssig sparring, ikke mindst i fredningssager, hvor Naturfredningsforeningen som den eneste ikke-offentlige instans har høringsret.

Diverse ansvarsområder og indflydelse

Ud over fredninger tager Naturfredningsforeningen sig også af andre områder, såsom vandmiljø i åer, bække, vådområder og Horsens Fjord, områder med særlige drikkevandsinteresser, fauna og flora, skove og reservater, infrastruktur, udstykninger, beskyttelse af sårbar natur og - naturressourcer og meget mere.

Naturfredningsforeningen har således en etableret og i nogle sammenhænge formaliseret rolle som naturens forkæmper, og det har betydning for en kommune som Horsens, som på grund af de senere års positive nettotilflytning og vækst til stadighed udstykker og udvikler nye områder til både erhverv og boliger.

Fremtidens udfordringer og opfordring til deltagelse

”Vi er jo dem, som til stadighed skal gå i dialog med kommunen, når der er ændringer på vej, som potentielt kan sætte naturen under pres,” siger Assia Zouaoui og peger på endnu et område, der kræver både handling, engagement og stillingtagen:

”Vi kommer i samfundet også på et tidspunkt til at drøfte, hvordan klimatiltag, etablering af vedvarende energianlæg, Power to X og naturen skal sameksistere i fremtiden,” fortsætter hun, ”Det kan ikke undgås, at naturen endnu en gang kommer i fokus, for der skal ideelt set selvfølgelig være plads til det hele, hvis det er muligt, både naturen, den grønne omstilling og klimasikring, men også til, at mennesker har let adgang til naturen. Det handler både om livskvalitet, biodiversitet og miljø.”

Hun håber, der vil komme mange interesserede medlemmer til årsmødet, og at flere også vil melde sig som aktive og være med til at løfte den lokale indsats.

”Vi kan altid bruge flere aktive. Det er spændende arbejde, og man behøver ikke være fagnørd, biolog eller naturvejleder for at være med, så kom og hør, hvad vi laver, og hvordan du eventuelt kan bidrage til at gøre noget for naturen lokalt,” lyder opfordringen.

Årsmødet er for medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening i Horsens og finder sted torsdag 7. september kl. 19 i Sund By på Åboulevarden.
 

Lignende artikler

Danmarks Naturfredningsforening

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Horsens Rey 24 - Behind The Scenes
24. sep 2024