Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, byrådsmedlem for SF
Et budget og en budgetaftale handler jo primært om hvilke økonomiske rammer, der skal sættes for fællesskabet. Her har det været afgørende for SF, at vi med årets budget og budgetaftale fastholder en demografisk model, hvor flere børn eller flere ældre udløser flere midler, og at vi udbygger det markante løft af velfærden, som vi indledte med sidste års budgetaftale. Det sidste imødekommes i årets budgetaftale med et nettoløft af kernevelfærden på ca. 53 millioner kroner.
På det lavpraktiske plan var det SF’s indgang til årets budgetforhandlinger, at vi skulle lave et budget, der styrkede folkeskolen. Med midler fra årets velfærdspulje og med udmøntning af de nationalt afsatte midler til flere lærere i folkeskolen skaber vi med budgetaftalen forudsætninger for et mærkbart løft af skoleområdet. Ja, bliver forligspartiernes ønske om at fremrykke indfasningen af de nationale midler i forbindelse med vedtagelse af en ny tildelingsmodel for folkeskolerne til virkelighed, så vil vi allerede næste år kunne løfte skoleområdet med ca. 27 millioner kroner om året. Det er noget, der vil kunne mærkes i skolernes hverdag.
Hertil kommer en meget lang liste af budgetønsker, hvor SF’s budgetoplæg kan spejle sig 1:1 i årets budgetaftale. Bl.a. ekstra 3 millioner kroner til vores dagtilbud, så vi 2023 – to år før den nationale målsætning – kan nå i hus med minimumsnormeringer og et betydeligt beløb til et løft af velfærds- og sundhedsudvalgets område. Herunder 8,5 millioner kroner til handicapområdet.
Det er på alle måder et budget, der skaber et styrket lokalsamfund, og som SF er stolte af at være en del af.