Af Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, byrådsmedlem for SF
Tilbage i 2010 var det Venstre, der med sit forslag om at lukke den daværende Midtbyskole tændte en voldsom diskussion om skolestrukturen i midtbyen, som endte ud med en ændring af den daværende skolestruktur til den nuværende. Med én samlet skole, tre afdelinger og en fælles udskoling. I bakspejlet ikke nødvendigvis nogen optimal løsning.
I de seneste år har Venstre så igen skabt usikkerhed omkring skolestrukturen i kommunen ved at fremsætte et forslag om at gøre Højen til en fælles udskoling for Højvangsskolen, Dagnæsskolen, Bankagerskolen, Østerhåbsskolen og Lindvigsvej.
En usædvanlig dårlig idé, som Venstre nu ikke desto mindre egenhændigt indkalder til et såkaldt ”borgermøde” for at diskutere. Godt nok dækker man sig ind med at ville diskutere flere mulige scenarier på mødet, men det har i længere tid stået fast, at Venstres ”vision”, som Martin Ravn kaldte det i et læserbrev fra 2019, er et ønske om at nedlægge udskolingerne på alle folkeskolerne i Sydbyen og oprette en ny fælles udskoling på Højen.
At skabe skolestrukturer med afbrudte skoleforløb er, som nævnt, ikke nogen optimal løsning. Men når man så kigger på hvor langt der er imellem de fem skoler, som Venstre bringer i spil og kigger på den - på kryds og tværs - stærkt trafikerede infrastruktur i området, så bliver det for alvor svært at forstå logikken i Venstres tankegang. Som forælder på en områdets folkeskoler har jeg i hvert fald stadig til gode at møde andre forældre, der kan se lyset i Venstres skolepolitiske ”vision”.
Set fra mit og SF’s perspektiv skal der laves en fuld folkeskole fra 0-9 klasse på Højen, og måske kan der i den forbindelse justeres lidt på de eksisterende distriktsgrænser. At smide hele skolestrukturen i Sydbyen op i luften og skabe unødig usikkerhed blandt lokalområdets forældre er derimod både unødvendigt og den helt forkerte vej at gå.