Er der mandehørm i Politiet?



(Foto Per Bonde)

Ja selvfølgelig er der det, for der er langt flest mænd ansat i Politiet, fortæller Birgitte Jacobsen, men til gengæld går der også ”kvindehørm” i den, når det er de kvindelige betjente, der er i overtal. Efter me-to er det dog meget mindre udpræget, og det er egentlig lidt synd, for der er meget humor i både mande- og kvindehørm, siger Birgitte.

Birgitte Jacobsen var inviteret på Birkebo af Østbirk Pensionistforening for at holde sit foredrag ”Kvinde i en mandeverden”. Der var fuldt hus, og efter en sang gik Birgitte i gang, og der blev fuldstændig ro blandt tilhørerne, så meget at mobiltelefoner gik klart igennem.

Birgitte startede i politiet i 1996 som 23-årig, efter en barn- og ungdom hvor hun i flere omgange havde tænkt, at politiet måtte være en spændende arbejdsplads. Så stor var interessen, at hun i folkeskolen kom i praktik ved politiet i Ålborg, men først efter et at have startet på læreruddannelsen tog hun skridtet og søgte ind. Og hun har ikke fortrudt et sekund. Ifølge Birgitte har det været et spændende og afvekslende job, hvor hun føler hun har gjort en forskel.

Efter politiskolen var Birgitte tilknytte Gladsaxe station, hvor hun kørte patrulje. I den periode nåede hun rundt til alle spekter af politiarbejdet, lige fra færdselssager, indbrud, demonstrationer - både fredelige og mere voldelige og mere generelt kontakt til borgerne. Birgitte lærte at håndtere alle slags opgaver, og hun oplevede, at uniformen beskyttede på den måde, at når hun tog den på, var hun ikke længere Birgitte, men politibetjent Jacobsen, og det gør det lidt lettere at lægge det fra sig, når man i en arbejdsdag har været udsat for ubehagelige oplevelser. Én opgave er det dog svært at lægge fra sig – underretning om dødsfald til pårørende. Den slags bliver aldrig rutine for mig, siger Birgitte, det er ofte meget følelsesladet, og man tager altid noget med hjem.

Efter nogle år flyttede Birgitte med familien til Århus og fortsatte karrieren hos Østjyllands politi. Det gik rigtig godt, og efter nogle år blev hun ansvarlig for forebyggelsesarbejdet. Det blev til nogle rigtig gode år med masser af kontakt til området skoler med hensyn til skolepatruljer, og ikke mindst undervisning af de yngste elever – de forgudede hende og jeg følte mig næsten som en rock star, siger Birgitte. 

For ni år siden fik jeg tilbuddet om at blive uddannelsesleder, og det syntes jeg, var en udfordring, jeg var nødt til at tage, fortæller Birgitte. Jeg er godt nok kommet lidt væk fra det egentlige politiarbejde, men jeg står hver dag op til nye og spændende opgaver, der medfører stor kontakt til både nye og gamle kolleger og giver mig et rigtig stort indhold i hverdagen.

Da Birgitte efter samlet halvanden times foredrag sagde tak for i dag, var ingen af de tilstedeværende i tvivl om, at hun havde nydt jobbet som politibetjent med de mange afvekslende opgaver, og ingen var heller i tvivl om, at Birgitte havde gjort en forskel.

pebo
 

Lignende artikler

pebo

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Horsens Rey 24 - Behind The Scenes
24. sep 2024