Hedensted, Odder og Horsens kravler op af ranglisten over mest erhvervsvenlige kommuner



Hedensted, Odder og Horsens kravler op af ranglisten over mest erhvervsvenlige kommuner.

DI har for 11. år i træk taget temperaturen på det lokale erhvervsklima, og i år er både Hedensted og Odder i Top-10 over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark. Virksomhederne roser kommunerne for deres arbejde med blandt andet at sikre arbejdskraft og styrke områdets image, der er afgørende for den lokale erhvervsudvikling.

- Et stærkt og sundt erhvervsklima er en helt afgørende forudsætning for at skabe et konkurrencedygtigt erhvervsliv. Både Hedensted Kommune og Odder Kommune har i den grad rykket sig, og de er gode forbilleder for andre kommuner i regionen, siger adm. direktør Johannes Saugbjerg, VOLA A/S, formand for regionalforeningen DI Horsens.

I årets Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse kaprer Hedensted en flot 3. plads, og kommunen rykker dermed to pladser frem på ranglisten. Odder har taget et endnu større spring fra en 18. plads til en 9. plads. Kommunens store spring skyldes, at kommunen er god til at tiltrække borgere og nye virksomheder.    

- Image og omdømme er et vigtigt parameter, når en kommune skal fastholde og tiltrække nye virksomheder. Ligesom det er vigtigt for virksomheder, at folk vil bosætte sig i kommunen, så arbejdskraften findes lokalt, siger Johannes Saugbjerg.

Hedensted Kommune udmærker sig ved at være tæt på det lokale erhvervsliv. Et velfungerende erhvervsliv har stor betydning for et lokalområde, så det betaler sig for en kommune, når de tager deres lokale virksomheder seriøst. F.eks. var Hedensted Kommune gode til, under nedlukningen i foråret, at lave en række onlinemøder for det lokale erhvervsliv

- Det er godt gået af Hedensted, som efterhånden har slået sig fast som en kommune, der er god til at få ledige hurtigt i job og sikre arbejdskraft til virksomhederne. Hedensted er et eksempel, som mange andre kommuner kan lære af, siger Johannes Saugbjerg.

Selv om Odder og Hedensted klarer sig godt over det meste af linjen, er der alligevel plads til forbedring i begge kommuner, når det kommer til infrastruktur og transport. På det område ser det betydeligt bedre ud i nabokommunen Horsens. Bedre infrastruktur har højeste prioritet for virksomhederne i området.  

- Velfungerende infrastruktur er livsnødvendigt for erhvervslivet, derfor skal det have topprioritet i kommunerne. På nuværende tidspunkt er det afgørende, at der investeres massivt i at opretholde mobiliteten, og der sikres fremkommelighed i vores område, siger Johannes Saugbjerg.

Horsens tager et spring op på en 15. plads

For andet år i streg fortsætter Horsens sin kurs op ad ranglisten, og kommunen er samlet rykket 32 pladser de seneste to år.

- Horsens Kommune har et godt image blandt virksomhederne, og det er tydeligt, at kommunen i disse år formår at tiltrække mange nye virksomheder, ligesom mange virksomheder investerer og udbygger indenfor kommunens grænser, siger Johannes Saugbjerg.

Til gengæld er de lokale virksomheder mindre tilfredse med sagsbehandlingen i kommunen og efterspørger øget brug af private leverandører.  Den kommunale sagsbehandling handler blandt andet om sygedagpengeforløb men også byggesagsbehandling, som kan være med til at forsinke processer hos den enkelte virksomhed.


Fakta om lokalt erhvervsklima 2020

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 % af den private beskæftigelse.
  •  Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkeligt antal svar.
     
DI Horsens

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Horsens Rey 24 - Behind The Scenes
24. sep 2024