(Foto Arendina Post de Jong)
Lørdag den 25. marts åbnede Bygholm Landbrugsskole dørene for Smagen af Landbrug, et påskemarked med lækre produkter fra skolens køkken og udvalgte leverandører. Markedet var ikke så stort, men det var godt besøgt og bød på en lang række lokale råvarer og forarbejdede produkter.
Af Jørn Kildall. Foto Arendina Post de Jong
Gæsterne blev inviteret til at smage og sætte fokus på kvalitetsråvarer og produkter, mens de fik mulighed for at købe lækre varer med hjem til påskefrokosten. Skolens kokke og køkken fremviste et udvalg af kødvarer og andre delikatesser, og lokale fødevareproducenter præsenterede deres produkter.
(Foto Arendina Post de Jong)
Arrangementet gav de besøgende mulighed for at tale med producenter og eksperter inden for deres respektive områder og blive klogere på råvarer, forarbejdning og værdien af god kvalitet og smag. Udover skolens egne produkter var der også lokale producenter og samarbejdspartnere som Antons Saft, Lundumskov Bryghus, Engholm Æg, Propperiet, Tirsbæk Gods og Gyldenlund Mel, der præsenterede deres varer.
(Foto Arendina Post de Jong)
Udover at udforske de forskellige boder og smagsprøver, kunne gæsterne også tage et kig på Bygholm Landbrugsskoles faciliteter og omgivelser. Blandt andet kunne man få et indblik i markrobotten Farmdroid, som var en del af oplevelsen.
Smagen af Landbrug gav en unik mulighed for at sætte fokus på gode råvarer og kvalitetsprodukter og for at støtte lokale producenter og skolens køkken i en hyggelig og lærerig atmosfære.
(Foto Arendina Post de Jong)