I den tredje artikel om den unge vandrer Christoffer Lange skal vi høre om hvordan det gik efter han kom hjem fra sin store tur i Colorado USA. Hjemvendt til Europa tog han og kæresten turen til Andorra, Catalonien og endte på Gran Canaria – det var en tur fyldt med strabadser og masser af modgang, men som i alle gode historier endte det alligevel godt… næsten da.
Efter at være hjemvendt fra sin store tur i Colorado i sommeren 2017, får Christoffer arbejde på Horsens Sygehus som servicemedarbejder. Jobbet skal skaffe ham økonomi til den næste tur som skal begynde i Barcelona sammen med hans amerikanske kæreste Dena Booher.
En vandretur ned gennem Spanien
Da Christoffers kæreste Dana ankommer til Danmark, rejser de sammen, efter en hurtig sightseeing i Danmark, til Barcelona og videre med bus til miniputstaten Andorra i Pyrenæerne. Her skal de gå GR 7-ruten som går fra Andorra ned langs den spanske østkyst og helt ned til Gibraltar, en tur på 1800 km. Det er i oktober og sæsonen er ved at være slut men de er begge ivrige efter at komme ud og vandre og Christoffer Lange indleder sin fortælling:
- Vi vidste ikke meget om ruten, hvilken kvalitet ruterne/stierne havde osv. I Barcelona køber vi et oversigtskort for området, som var fint markeret og fra Colorado Trail var vi vant til gode markeringer og troede at det samme gjorde sig gældende i Pyrenæerne… men her tog vi fejl! Vi tager op og kigger ud over den Franske grænse og turen går gennem Andorra og ind i Catalonien. Da vi er ude af Andorra, skifter turen til gemmeleg og vi kan dårlig nok finde stien. Vi bruger mindst et par timer dagligt på at finde vej og vores kort er ubrugeligt.
Ramt af realiteterne
Nu rammer realiteterne parret, for det er ikke alle vandrestier der er lige så gode som dem de lige er kommet hjem fra på Colorado Trail. Det er meget udfordrende og svært for dem at finde steder at sove om natten.
- Det betød at vi ofte måtte overnatte ulovligt, sove i en gammel kirke eller hvad vi nu kunne finde. Det var en vild oplevelse.
Modgangen tærer desværre også på deres forhold og der opstår konflikter. Fordi de er sent i sæsonen, bliver parret indhentet af kulden – Christoffers slidte udstyr og sovepose er ikke egnet til temperaturerne som kommer under frysepunktet og om natten i teltet har de svært ved at få varmen, og en nat sover de næsten ikke fordi de fryser og Christoffer indleder:
- Vi beslutter os for at komme sydpå – ned i varmen og vi får købt flybilletter til Gran Canaria. I vores hoveder forestiller vi os en fantastisk vandretur på en frodig ø, hvor vi kan sove på stranden hver nat. Selvom jeg tidligere har været på øen, falder det mig ikke ind, at der næsten ikke er sandstrande på Gran Canaria.
Hvor skal vi sove i nat?
De lander sent om aftenen på Grand Canaria og prøver forvirret at finde transport fra lufthavnen til Las Palmas. En medarbejder i lufthavnen opfatter at de har problemer og henvender sig til parret, og de fortæller de skal finde transport og om hvor de vil overnatte.
- Vi fortæller medarbejderen at vi vil overnatte på stranden, hun kigger på os og spørger: Ved i ikke hvordan det er hernede? Man må ikke sove på stranden og politiet kan være meget brutale hvis de opdager jer. Folk bliver vækket med knipler og bøden er på €1000.
Slukøret vandrede de ud og udenfor Las Palmas by under en bro finder de læ og logi for natten. Dagens efter fandt Christoffer et hostel og der blev parret nogle nætter og fik tænkt situationen igennem. De er klar over at de må finde et kort over øen og Christoffer forklarer:
- Vi får købt en bog med vandreruter på øen og vi begiver os ud, og da vi skal sove, er vi på stranden og her venter vi med at slå teltet op til det er mørkt. Lige da vi er faldt i søvn bliver vi vækket ved at vi er badet i en kæmpe kegle af lys og vi tænker nu er det ude med os! Vi er sikker på at det er politiet og da lyset bliver slukket, lyder det på engelsk: What’s Up, Guys?
Det var en eventyrlysten spanier som selv var på vandretur, han camperede også på strandene. Han kunne tydeligt se at han havde forskrækket Christoffer og Dana. De lavede mad sammen med ham og fik grinet af den voldsomme oplevelse.
En lærerig fiasko
- Vi fortsætter alene vores tur ind på midten af øen til byen Tajeda, hvor vi ser lidt på seværdigheder, men vi keder os faktisk lidt. Efter en oplevelse med dårlig mave og nogle trælse dage, beslutter vi os for at leje en hytte på sydøen og komme til kræfter. Turen kunne betegnes som en række fiaskoer og det var dødsstødet til mit og Danas forhold. Det var ligesom om vi var på flugt hele tiden og det var bestemt ikke rart. Set i bakspejlet så var der mange gode historier, men sådan er det vel ofte?
Som held i uheld skal Christoffers forældre til Futeventura et par dage senere for at holde ferie og fortæller Christoffer og Dana at de kan skaffe et ekstra værelse på feriestedet.
- Vi var sammen med dem i en uge hvor vi ladet batterierne op og kunne grine af de strabadser vi havde været igennem.
Turen var måske en fiasko men Christoffer Lange lærte en masse og fik gjort sine erfaringer, som han har kunne gøre brug af efterfølgende på sine vandreture og han runder af:
- Jeg holder meget af det uforudsigelige og trives ikke godt i daglige rutiner for lang tid ad gangen. Men når jeg er ude og ikke ved hvor jeg skal sove, plaskvåd og sulten – så kan jeg ikke blive mere lykkelig.
Tidligere artikler i serien
Mød Christoffer Lange - en ung eventyrer: https://www.oestbirk-avis.dk/moed-christoffer-lange-en-ung-eventyrer
Christoffer fandt svar i Rocky Mountains: https://www.oestbirk-avis.dk/christoffer-fandt-svar-i-rocky-mountains
Kildall